קרדיט: אבי חיון
המעבדה הפתוחה היא פרוייקט מחקר מדעי לכל המשפחה ביוזמת האוניברסיטה העברית ומוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים.
במעבדה הפתוחה אנחנו חוקרים כיצד ילדים מבינים את העולם מסביבם, כיצד הם מתפתחים, לומדים, מתקשרים זה עם זה ורוכשים שפה. כל מבקרי המוזיאון מוזמנים לבקר במעבדה כדי ללמוד על עולמם הקוגניטיבי של ילדים, לדבר עם חוקרים וכמובן להשתתף במחקר מדעי קצר, חוויתי ונושא פרסים!
"המעבדה הפתוחה" פועלת באופן קבוע במוזיאון המדע.
שעות הפעילות שלנו:
ימי שני, בין השעות 15:30-19:00
ימי שישי, בין השעות 10:00-14:00
המחקרים מתחלפים מדי פעם, הנכם מוזמנים לחזור אלינו שוב!
איך ילדים תופסים את העולם?
מה משפיע על התנהגות חברתית?
כיצד ילדים לומדים שפה?
שאלות אלו ואחרות נמצאות במוקד העניין של חוקרים מתחום התפתחות הילד, ומעסיקות באופן טבעי הורים רבים.
בדומה למדענים בתחומים אחרים, חוקרים בתחום התפתחות הילד עורכים מחקרים, שואלים שאלות ואוספים עדויות לאישוש התיאוריות שלהם.
במעבדה הפתוחה אנחנו משתמשים במשחקים שונים של עיבוד תמונות וצלילים, זיכרון, חברותיות וכדומה, ובאמצעותם חוקרים איך ילדים לומדים מסביבתם, מה הם חושבים על העולם וכיצד הם משתנים מבחינה קוגניטיבית מגיל ילדות ועד בגרות.
רוצים לשמוע עוד? בואו למעבדה הפתוחה!
קרדיט: אבי חיון
מאז שהוקמה ב-2014 ועד סוף 2020, השתתפו מעל 8,000 ילדים והורים בכארבעים מחקרים שונים במעבדה הפתוחה במוזיאון המדע בירושלים. המשתתפת הצעירה ביותר הייתה בת עשרה חודשים, ובמחקרים שלנו השתתפו פעוטות, ילדים, נוער וגם מבוגרים: הורים, סבים וסבתות ואנשי חינוך במוזיאון. מעל אלף מהמשתתפים שלנו היו דו- או רב-לשוניים ומלבד עברית, אנגלית וערבית, דיברו גם צרפתית, רוסית, פורטוגזית, יידיש, אמהרית, הולנדית ועוד. רבים מהילדים המשתתפים היו בני משפחה – בעיקר אחים ואחיות, אך גם בני דודים וזוגות תאומים.
על בסיס המחקרים שבוצעו במעבדה, התפרסמו 20 מאמרים מדעיים, הוצגו 50 הצגות בכנסים, נכתבו עבודות תזה ופורסמו כתבות באתרים פופולריים (חפשו בעמוד המדיה שלנו!). בנוסף, המעבדה הכשירה סטודנטיות וסטודנטיות לביצוע מחקר התפתחותי, וגרמה לילדים ולהורים לגלות עניין בממצאים ובמתודות בהם נתקלו במעבדה הפתוחה.